Koka och griljera julskinka recept

Koka och griljera julskinka recept

Om du har köpt en rimmad skinka spola den i kallt vatten och låt den sitta kavar i flera timmar så att överflödet av salt minskar. Om du kokar upp själv din julskinka vilket är oftast godast, täckt den med vatten, koka upp och skumma av med hjälp av en stor sked. När det är klart tillsätter man 1 gol lok skivad i bitar, jag brukar även lägga i lite vitlök, några lagerblad vittpeppar och kryddpepparkorn. Julskinka ska sjuda på svag värme under lock. Koktiden baseras på skinkas storlek. Ca 50 min per kilo, och temperaturen ska inte stiga över 67grader. Det är lättast att ta in en stek termometer in i skinkan. Då behåller man saftighet i den.

Låt julskinkan svalna och ta bort nätet.

Griljera julskinka

1 äggula

1dl senap

Lite sirap eller honung

1tsk potatismjöl

Ströbröd

Kryddnejlikor

Jag brukar ta bort svålen men behåller gärna lite av fettet. Äggula, honung, senap och potatismjöl ska blandas ihop och låta stå en stund för att få bättre konsistens. Läggs på julskinkan och strö över ströbröd. Fettet kan man torka lite av då fastnar griljeringen bättre på.

Sätt i ugnen på ca 225 grader mellan 10-15 minuter eller tills din griljerade julskinka inte får gyllenbrun färg.

Man kan dekorera den med en kniv genom att skära rutmönster och lägga i kryddnejlikor.

Julskinka recept

Julskinka recept

Rado cu objaviti ovaj recept Svetske Bozicne Sunke na Srpskom ukoliko postoji interesovanje. Ovo se jede za Svedski bozic umesto pecenog praseta. He he ja ipak vise volim nase peceno prasence, vruce i sa raznja. A i ove jabuke su nekako lepse u ustima zar ne? Pa jos ako se poliva pivom i moze da se capne vruce…

Det här inlägget postades i jul mat och bakning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Koka och griljera julskinka recept

  1. Linda skriver:

    Finns inte mycket som slår en nygriljerad julskinka! Ska själv göra min i morgon!

Lämna ett svar till Linda Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.