Jag fick ett uppdrag att förvandla den klasiska prinsesstårtan i en vacker dekorerad tårta till en nybliven mamma och en nyföd bebis i Södertälje sjukhus. Den här är min första prinsesstårta bakad i samarbete med en lokal konditori, och här nere kommer recept.
Tårtan är täckt med marsipan som en prinsesstårta ska vara. Sockerdekoration är gjord av mig i sockerpasta.
Prinsesstårta recept
Tårtbotten
(till 20 cm diameter, tre bottnar)
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk äkta vanilj
Grädda i ca 40 min i en vanlig ugn
Fyllning
1 dl hallonsylt
3 dl vaniljkräm
3 dl vispgrädde
Den botten som man har i mitten ska vara överst på tårtan då den är mest böjlig, om man vill ha en fint rund tårta. Fördela fyllningen jämt, lägg grädde ovanpå och täck hela tårtan med marsipan i önskad färg.
Mera än så här var det inte. Jag blev själv förvånad hur enkelt kan man göra en tårta och hur snabbt det går i ett bageri. Gott eller lite mindre gott, smakerna är så olika. Prinsesstårta är och förblir populär i Sverige, men jag är glad för att dem nya smaker kommer för att stanna i Sverige. Jag tag med mig en till prinsesstårta hem och dekorerade med Baby Converse skor.
Tårtan är jättefint.Måste säga att mamman som fick tårtan var otroligt glad.Hon tog på en gång kameran.Alla tyckte att det var synd att skera i tårtan men bebisen har vi sparat.Stort TACK en gång till. Kram
Den är helt underbar
Men vilken otroligt fin tårta!!! Har aldrig sett någon så vacker!!!
Pingback: Nöjda kunder | Mari Milo Cake Design
ma jaoj…divno…prosto divno!!!
ååh gud vilken fin tårta! Sån hade jag velat ha på min lilla tjejs dop! Synd att man inte var så duktig som du 🙂
Pingback: Hello Kitty tårta | Mari Milo Cake Design