Igår bjöd vi på den läckra choklad desserten ett par av våra bästa vänner. Ingredienserna består av mera än 61 % choklad. Socker behövs inte. Grädde och jordgubbarna har jag lagt som dekoration. Ångrar grädde!
Recept för chokladskålar:
250gr vit choklad
100gr mörk (70%)choklad
(Eller omvänd om man vill ha nyttigare version)
Mouse:
300gr mörk choklad (Valrhona chocolat au lait 40/cacao)
400ml grädde
2 egg gula
½ tsk äkta vanilj
I stället för grädde som syns på bilden, nästa gång sätter jag massa nyttiga nöter.
Chokladskålar gör man med hjälp av vatten ballonger. Döp de bara i tempererad choklad. Av resterna gör man chokladpraliner.
I fall det finns några som är intresserande kan jag lägga fram recept och arbetsbeskrivning.
Chokladälskare kan inte motstå den här.
Pingback: Mari Milo Exsklusive Cakes Design
smaskit och vackert
Pingback: Chokladkavalkad « söta saker
Pingback: Månadens sötsak | Mari Milo Cake Design