Cupcakes är små perfekta mini tårtor, vackra munsbitar med eller utan dekoration. Det är väldigt lätt att servera cupcakes då man sliper att skära i dem.
Cupcakes recept
3 st ekologiska ägg
2 dl strösocker
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
¾ äkta vanilj från Madagaskar
1 dl yoghurt naturell
1 dl neutral matolja eller smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 180. Vispa äggvita och strösocker pösigt. Blanda äggula till en jämn smet. Sikta ner vetemjöl, bakpulver och äkta vanilj i smeten. Smält smöret, häll i med yoghurt i smeten och blanda väl.
Placera fram pappersformar (ca 12-14 st beroende på storlek) i en muffinsplåt, fyll formarna till 2/3 och grädda dem i ca 15 minuter. Låt dem svalna
Cupcakes frosting eller glasyr recept
150 gr smör
200gr florsocker
300gr Philadelphia eller Mascarpone
3 dl vispgrädde
200gr hallon (jag använde frusna) eller ätbart färg
Vispa ordentligt smör och florsocker tills den börjar bli vitaktigt. Lägg i Mascarpone, blanda och häll i vispgrädde lite i taget. Vispa. Tillsätt hallon utan saft. Lägg i spritspåse och låt den vara i kylskåpet i några timmar om du vill. Spritsa cupcakes.
så söta som små konstverk, dem skulle man aldrig tordas äta 🙂 🙂
Vackra!!!
Tack för receptet den ska jag låna av dig
Ha en fin måndag
Krammiz
Sussi
Tjusiga cupcakes och skall allt ta och testa ditt recept
Verkligen bak-konstverk! Finfina.
Moracu ja ovo da probam!:)
Hej!
Vilka underbara cupcakes!!!
Var får du tag i dessa vackra dekorationer?
Jag gör dem själv
Villka redskap andvänder du för att forma dina dekorationer jag skulle gärna villja pröva men vet ej hur man gör 😉