Valnötskakor Recept

Serbiska valnötskakor enligt mormors recept är mina nyårs– jätte goda småkakor med valnötter. Månadens sötsak har ett tema nygammalt, men jag faktiskt vill inte ändra någonting i det klasiska gammaldags receptet. Tvärtom, jag vill bevara recept och dela med er. Har inte provat, men receptet skulle väll fungera som bas till en sort gruva macarons, utan risk att dem spricker.

Valnötskaka recept

Valnötskakor recept

Ingredienser

2ägg

200gr socker

300gr fin malda nötter

200gr grov mixade nötter i en matberedare

Tillagning

(ca 60st)

Vispa ägg och socker i en kastrull. Värm upp vatten i en annan kastrull, lägg den första i och fortsätt vispa i ca 10 minuter.

Låt smeten kalna, gärna i kylskåpet.

Forma små bollar, och då forma halvmåne av dem. Lägg kakorna på ett bakpappers försedd plåt.

Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 30 minuter på 150.

Socker och ägg

Socker och ägg Baka kaka

Recept valnötskaka

Recept valnötskaka

      

Valnötter

Valnötter

Valnötskakor

Valnötskakor

Valnötskakor är godaste efter 2-3 dagar, men går att äta direkt.

Det här inlägget postades i recept och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Valnötskakor Recept

  1. Asa Jomard skriver:

    Detta verkar vara ett recept för mig som inte lyckas med macaroons!
    Älskar nötter och gamla traditionella recept är alltid kul.

  2. Vilka goda småkakor! Jag tycker det är fint att bevara gamla recept, min mormor gör världens godaste mandelmusslor, och jag skulle aldrig komma på tanken att ändra i det receptet. Mormor vet bäst! 🙂

  3. Vera skriver:

    Savrsene!!!!

  4. Amanda skriver:

    Mums, gott!

  5. Pingback: Something old, something new... | Söta saker

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.