Pippi Långstrump och jag

Personlighet

Många avskyr Pippi Långstrump. Astrid Lingrens böcker är förbjudna i många delar av världen. Jag älskar henne, hennes kreativitet och att hon kan se saker från en annan synvinkel. Många tycker att Pippi Långstrump är odisciplinerat, att böckerna och filmer om Pippi Långstrump är opedagogiska, att Pippi är upprorisk och följer inte samhällets regler. Jag tycker att hon är en fri själ, precis som jag, och är ingen slav under grupptryck.

Pippi Långstrump är annorlunda och ovanligt och hon vågar vara det. Det är hennes storhet. Hon vågar leva, hon är fri, hon är sig själv. Pippi är full av livsglädje, och som min son brukade säga hon vet konst att leva. Pippi Långstrump är livsnjutare.

Pippi gillar och skapar den roliga och goda i livet. Hon är modig, inte bara när hon visar sin originalitet, hon kan säga ifrån när någon säger eller gör något dumt. Hon har stark själförtroende och stark personlighet. Sådana kvinnor gillar bara smarta män och lika starka och betydelsefulla kvinnor.

Pippi dömer inte folk efter utseende. Hon är vacker! Och jag är en vacker kvinna med. Jag är vacker därför att jag är lycklig. Och lycka har jag valt själv. Lycka är en känsla och att vara lycklig är en  lära.

Pippi Långstrump ställer upp för sina vänner. Det är också ett val i livet, en personlig egenskap som gör livet rik. För Pippi är rik. Hon är den rikaste, den starkaste, snällaste och roligaste flickan i hela värden. Det är min dröm och strävan.

Pippi Långstrump har inga komplex. Hon är stolt över sina underbara fräknar och hon gillar sina kläder. Lycka mycket accepterar hon Tommy och Annika som är välvårdade med sina fina kläder och välkammade frisyrer.

Pippi Långstrump henne beundrar jag! Hon vet hur man lever i nuet. Det anstränger jag mig att lära sig. Gör du det?

Pippi, Tommy, Annika och Herr Nilsson

Pippi, Tommy, Annika och Herr Nilsson

Det här inlägget postades i konsten att leva och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Pippi Långstrump och jag

 1. cilla skriver:

  jag håller med, pippi är underbar <3 och du bakar underbart. dina skapelser är helt otroliga. ps mina bilder skall du trycka på så blir de större. kramisar

 2. Asa Jomard skriver:

  Jag håller med! Hurra för Pippi! Leva i nuet är dock det svåraste som finns! Men det är klart dagdrömma är inte så tokigt heller:-) Allra helst bland dessa tårtor!

 3. Pippi-tårtan är helt fantastisk! När jag var liten brukade alla säga att jag såg ut som Pippi Långstrump, för att jag hade fräknar och rött hår… 🙂

 4. Pia Lejonquist skriver:

  Haha! Nu är klockan kvart i fem på morgonen och jag har suttit här och hänförts av dina underbara tårtor, cupcakes och figurer!
  Nu trillar dock ögonlocken snart igen… Men vad kunde bli bättre än din underbara hyllning till Pippi Långsatrump!
  Tusen tack… din blogg ligger nu överst på min favoritlista!
  Kram på dig och fortsätt bara opch modellera! Jag är nybörjare själv med tycker att det är jätteskoj!
  /Pia

 5. Pingback: Prinsessa Estelle, Pippi Långstrump och jag | Mari Milo Cake Design

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.