Världens coolaste tårta – Pernilla Wahlgren

Spiderman blev Ferrari bilen

I tisdags fick jag en förfrågan från Pernilla Wahlgren ( hon har redan gjort inlägg med tårtan) att göra en tårta till hennes guliga 4årig son Theo.

Theos önskan var att få en röd sportbil på sin tårta och drömmen vore ju om det gick att göra en GRODA som sitter och kör en FERRARI!

Tiden var så kort och egentligen hade jag inte alls tid. Men jag vill inte heller missa att baka åt Pernilla.

Jag var förskräckt över Ferrari bilen, det är inte omöjligt att göra, men tork tiden behöver vara ca 1-2 veckor. Jag vill ha den perfekt! Och jag hade inte röd sockerpasta, inte färg heller.

Jag erkände att jag inte kan uppfylla deras (så små) krav på så kort tid men föreslår min grodtårta, och tårtan var beställd!

Grod-tårtan var också helt fantastisk , så den funkar ju också bra! 

Ca 30- 35 bitar. Smak: hallon choklad.

Ja, mera än så blev det inte! Tycker verkligen att Pernilla Wahlgren är helt fantastisk, hon var inte alls petig eller krävande.

Torsdag: börjar baka. Bestämde själv att jag vill ha en trevåningstårta. Tippisk mig! Varför göra saker enkelt när man kan komplicera…he he… Jag tycker om min grodtårta men den är designad åt en 1åring och känns lite bebisaktig för en tuff kille som vill ha Ferrari bilen.

Torsdag kväll: fattar beslut att jag måste hitta på någon annan design. Ångrar mig att jag inte bakade fyrkantiga tårtbottnar.

Fredag eller torsdags natt: Letar efter sockerdekoration som jag har färdig. Och då ser jag mina påbörjade Spiderman figurer. Är 99% säkert att jag kommer bara att förstöra dem, men vill försöka ändå. Påminner mig en gång till att det inte var Pernilla som kräver perfektionism från mig och kör igång. Ferrari bilen kan jag inte göra men en 4åring kommer att nöja sig med Rorri racerbil.

Vill inte ha en klasisk Rorri tårta. Det finns så många fina Rorri tårtor men alla påminner om varandra.

Nu har jag problem, design jag tänkte på Theos grodtårta passar inte alls med röd färg. Känns som jag är på nollan igen, även om jag lyckades göra en ganska sympatisk GRODA som sitter och kör en FERRARI.

Lägger mig kl 4 på morgonen: Imorgon är det ny dag, och på någon sett kommer allt att lösa sig. Har fortfarnde inte den blekaste anning hur tårtan kommer att se ut.

Känner mig ganska lugn trots att jag tror att tårtan kommer att bli långt under mina möjligheter. Men det är tidens, inte mitt fel, säker att Pernilla är medveten om det och ångrar mig inte att jag tagit uppdrag. Ändå har jag svårt att släppa min ide om en prinsessa som håller i en liten groda. När man är 4 år då er mamma en prinssesa! Så var det för mig, när Fillip var ca 4 år pekade han i leksaksaffern på prinsess tiara och den magiska pinnen. Vi måste köppa den, sa han. Vill du leka med den, undrade jag. Nej mamma, men det måste du ha för att DU ÄR EN PRINSESSA MAMMA! Det var väll den underbaraste presenten jag fick i mitt liv.

Påbörjat arbete - starkas spindelman som blev Ferrari

Påbörjat arbete - starkas spindelman som blev Ferrari

Ätbart sockerfigur

Ätbart sockerfigur

Ferrari bil och groda

Ferrari bil och groda

Musik tårta

Musik tårta

Ferrari och groda för Theo 4 år

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Världens coolaste tårta – Pernilla Wahlgren

 1. Pernilla Wahlgren skriver:

  Än en gång STOOORT TACK MARINA för den FANTASTISKA TÅRTAN som blev HELT OTROLIGT GOD!!!
  Theo och jag tackar dig av hela vårt hjärta! Och tårtan blev trots den korta tiden du fick på dig (sorry) finare än vi nånsin kunnat drömma om!!!
  Stora Kramar Pernilla och Theo

 2. Olga skriver:

  Wow!! Way to go, Marina! Kul, att du lyckades på så kort tid skapa en sådan fin tårta!

 3. Vilket uppdrag och vilken räddning, man ska inte vara rädd att ändra sej:) Jättefint blev det i alla fall!

 4. Tårtan är helt underbart fin, dina tårtor är verkligen så härliga, tokgillar dom 🙂

 5. Tove skriver:

  Vilket fint uppdrag du fick! Och tårtan blev ju jättebra, härligt glad och färggrann är den. Din tidsbrist syns i alla fall inte! 🙂

 6. Wow, vilken grej. Vad kul att du kunde ta på dig uppdraget trots kort tid. Tårtan blev otroligt fin, kollade in på Pernillas blogg och såg bilderna från kalaset. Vad duktig du är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.