Hur jag förvarar tårtor

När jag täcker tårta med socker pasta förvarar jag den i kylskåpet. Man kan lägga den i en tårtkartong men aldrig täcka den med plastpåse då tårta inte kan andas. Inte heller i en förvaringsbox för tårtor eftersom sugarpaste smälter och kan bli rinning. Dekoration på tårtan lägger jag direkt i samband med leverans eller direkt innan tårtan ska ätas.

Om tårta står flera dagar i kylskåpet kan sockerpasta också ändra sin utseende då den inte blir lika len och snygg. Det är kondens som bildas och fukt från tårtfyllningar som påverkar sugarpaste.

Min sons födelsedagstårta hel dekorerad fick stå ute på balkongen en hel natt. Tårtan fick ingen plats i kylskåpet eftersom den var på ställningen. Det var jätte kalt, ca 0gr och tårtan klarade sig fantastisk. Först när jag kollade på bilder märkte jag att faktiskt Yoda figurer fick skador speciellt i ansiktet. Så ätbara socker figurer förvarar man bäst i rumstemperatur. Utan fukt klarar dem sig i typ evighet.

Skicka mig jätte järna länkar till liknande poster då kan jag uppdatera den här inlägg gännom att länka till er.

Att förvara tårta i kylskåpet

Att förvara tårta i kylskåpet

Skära tårta

Skära tårta

Födelsedagstårta

Födelsedagstårta

Barnkalas tårta

Barnkalas tårta

Dem två sista bilder visar två tårtor med olika smaker som kommer att dekoreras med bokstäver och annat och att staplas på varandra. Min Aladdin eller Prins Ali födelsedagstårta är våningstårta.

Det här inlägget postades i tips och råd och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.