Tips, hur man dekorerar tårtor

Skriver bara lite hur jag gör:

För att täcka en tårta, socker blommor och de flesta sockerfigurer använder jag SP (sugarpaste, sockerpasta).

Tårta täck med SP, socker pasta, sugar paste

Tårta täck med SP, socker pasta, sugar paste

Socker figurer sjunker lite under tiden de torkas men än så länge funkar det bra och figurerna kan sparas i nästan ”evighet”. Tork tid minst 2 dagar beroende hur figurerna är höga.

Hästar torkade jag liggande och benen var lite sneda så för mera komplicerade figurer rekommenderar jag MP (modellerings pasta) FP (flower pasta) eller Pastillage

MMF (marshmallows pasta) är fin men mest för att täcka tårtor och för enklare blommor. Den går att kavla väldigt tun men om man vill spara dekorationer än längre tid sjunker de också i samband med fuktig väder. Funkar underbart för nästan allt om den ska konsumeras snart, är lätt arbetat men som sagt gör man lite mera avancerade grejer av den och vill spara de använd någonting annat.

Choklad pasta är 50% SP och 50% choklad. Går att spara väldigt långt tid.

Jag brukar göra även rosor av bara choklad utan SP man i samband med fuktig väder kan de också sjunka lite. Och hur de ser ut när de har sjunkit för ni se här http://marimilocakedesign.se/brollop/brollops-cupcakes/

Jag tyckte att de var vackra ändå men tror inte att jag upprepar fel jag gjorde. Tyvär hade jag inte tid att göra nya choklad rosor men smaskiga var de värkligen.

För att göra de riktig finna och tunna blommor (rosor, orkidéer, pioner…) är det bara FP (flower pasta) som gäller. Den torkar väldigt snabbt.

Orkidéer och en pion gjorda av FP

Orkidéer och en pion gjorda av FP

Här kan du se några till blommor görda av FP:

http://marimilocakedesign.se/minnie-mouse-socker-konst-och-tarta/modellering-micky-mousenoddy-snovit-och-nagra-blommor/

Det här inlägget postades i tips och råd och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Tips, hur man dekorerar tårtor

 1. Anna skriver:

  Hej hej.
  Tack för de trevliga kommentarerna i våran blogg. Vi planerar också på att starta eget företag. Din sida är helt fantastisk och vad mycket vackra jätte fina tårtor och cupcakes du gör. Du är verkligen jätte duktig på att modellera.
  /Anna

 2. jeanette skriver:

  Wow vilka fina tårtor och bakverk
  Får jag fråga en sak angående tårtdekoration? Min son fyller 1 nästa vercka och jag tänkte använda en nalleform att göra tårtan i.. Men jag förstår inte vad jag ska täcka tårtan med utan att förstöra alla konturer från formen. LÄgger man typ grädde på syns ju inget av ögonen och nosen osv.. Vad kan man ha på istället?
  Mvh jeanette

  • Hej Jeanette,
   Har själv en sån bakform som jag faktiskt inte brukar använda just på grund som du säger att de finna konturerna syns inte när man täcker tårta. Men det finns lösningar. Om du bestämmer att täcka tårtan med grädde, färga en del av grädde i önskade färger och spritsa med det ögonen osv., det går med vanliga hushåll färger men ännu bättre är att använda pasta färger om du har.
   Jag skulle täcka tårtan med en tun lager socker pasta men tänk då att under den måste man fodra tårtan, och det betyder att grädden inte ska vara i direkt kontakt med socker pasta. I stället kan du använda någon annan kräm, de flesta rekommenderar smörkräm men jag föredrar kräm med philadelphia eller mascarpone. Har inte ännu hunnit flera skriva recept, men under min Magnolia Rod Valvet cupcakes finns det en jätte got recept på vit och mörkchoklad frosting.
   Då blir det en till ide till dekoration av din sons tårta. Täck den med vitchoklad och förstärka konturerna med mörk.
   Lycka till och skicka gärna bild på din tårta, speciellt om du vill se den på minblogg
   Marina

 3. Annika skriver:

  Hej! Vilken underbar sida du har! Jag undrar en sak. Du skriver att man behöver 50% SP och 50% choklad när man gör chokladpasta. Är det vikt- eller mångdmått som menas. Mixar du sedan ihop det till en massa?
  Hälsningar Annika

 4. Hanna skriver:

  Hej!! Väldigt bra tips du har där, bara EN sak jag undrar över!
  Jag ska göra en bröllopstårta till min arbetskollega och undrar vart jag får
  tag i flowerpastan? Är det något reecept man har och gör själv, eller är det något man köper? jag ska nämligen göra röda malvor och röda rosor på en vit tårta, och ska prova denna pastan tänkte jag!! Blir tacksam för svar!!! MVH Hanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.