Vegan bröllopstårta och cupcakes

Jag undrade hur man gör en riktig god vegansk bröllopstårta. Jag är inte vegan själv, men har bakat flera vegantårtor utan ägg, gelatin osv. Men den här gången var det helt annorlunda.

Pernillas och Davids veganbröllopstårta bakade vi tillsammans på sett och vis.

Recept till tårtan kommer från Pernilla Berg själv. Hon har utvecklat receptet under flera månader. Sen var det dags för provbakning.

 Alla ingredienser till vegantårtan kommer också från våran vackra brud Pernilla som är nutritionist och kan köpas hos henne  på Veganlife

Vegantårtans innehåll: agar agar, kokossocker, kokosolja, kokosmjöl, agavesirap, citronsaft, jordgubbar, siktad dinkelmjöl, fiber husk…

Jag fick publicera recept av Pernilla men jag väntar hellre på reportaget om Pernillas och Davids veganbröllop som kommer att publiceras i tidningen HÄLSA under våren 2012.

Bröllopstårta är täckt med vegansockerpasta och dekorerad med socker orkidéer. Vegan bröllopscupcakes matchar tårtans innehåll med jordgubbar och är dekorerade i samma stil med socker orkidéer.

Bröllopet ägde rum den 13 augusti i Dalarö Kyrka och bröllopsfestenHotell Bellevue på Dalarö. Tack Pernilla och David för förtroende att just jag fick baka er bröllopstårta. Det var en stor erfarenhet för mig, lycka till i äktenskapet.”

Vegan tårta

Vegan tårta

Vegan tårta

Vegan tårta

Vegan bröllopstårta

Vegan bröllopstårta

Vegan bröllopscupcakes

Vegan bröllopscupcakes

Orkideér i blompasta

Orkideér i blompasta

Tårtdekoration

Tårtdekoration

Snart kommer bild på en av mina nya tårtor till Svenska Kyrkan vid ett speciellt tillfälle.

Det här inlägget postades i vegan bröllopstårta och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Vegan bröllopstårta och cupcakes

 1. En helt galet fin vegantårta. Tack!

 2. chanette skriver:

  så bedårande

 3. Britka skriver:

  bas lepo!

 4. Maria Bjurenfalk skriver:

  Hej! Mycket fin tårta. Är på jakt efter en fin vegantårta o den här verkar hur bra som helst. Vi har en veganstudent snart, så det vore toppen om vi kunde bjuda på denna tårtan då. Tack! Maria

 5. Sanna skriver:

  Hej!!
  Jag har fått i uppgift att göra en veganbröllopstårta i april. Den är tårtan ser helt fantastisk ut!!! Skulle så gärna titta och inspireras av receptet, men i Hälsa verkar den inte finnas längre. Finns det någon möjlighet att du skulle kunna publicera eller skicka receptet?
  Det skulle uppskattas något enormt!
  Ha en fin helg!
  Vänligen, Sanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.