Figurtårtor

Att göra figurer av sockerpasta

Jag gillar att baka tårtor med modellerade figurer. Alla figurer är modellerade i en blandning av sockerpasta och blompasta. Då får man modelleringspasta. Jag tyckte inte att det blev lättare att göra än när man modellerar enbart med sockerpasta. Tvärtom det torkar bara fortare som i sig själv kan vara en fördel, men för övrigt sockerpasta torkar också ganska fort på utsidan men kan vara fortfarande mjuk inuti.

Att göra figurer av sockerpasta är en tidskrävande jobb, dem är handmodellerade eller handmålade och jag gör dem på beställning.

Dekoration på tårtan

Tårtor med ätbara sockerfigurer är väldigt snygga och moderna men sockerfigurer kan tynga när tårtan. Därför rekommenderar jag inte prinsesstårta speciellt inte om tårtan ska byggas på två våningar, dvs. stapla på varandra. Som tur finns det massa uppfriskande och spännande nya smaker man kan välja bland.

Mera Pippi Långstrump – födelsedagstårtor

Motivtårtor, Pippi Långstrump tårta

Motivtårtor, Pippi Långstrump tårta, barntårta, födelsedagstårta

 Gabrielas födelsedagstårta, min anndra Pippi Långstrump barntårta. Gabriella fylde 4 år den 2 januari i Norrköping

Födelsedagstårta Pippi Långstrump

Födelsedagstårta Pippi Långstrump

 Millas födelsedagstårta. Min tredje Pippi Långsrtump tårta . Milla fylde 7 år den 3 januari i Södertälje. Barntårta Pippi Långstrump

Barntårta med motiv, tematårtor Pippi Långstrump

Barntårta med motiv, tematårtor Pippi Långstrump

Barntårta Pippi Långstrump

Barntårta Pippi Långstrump

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Figurtårtor

 1. Helt otroligt!
  Så duktig du är, men du har förstört min idé att göra min egen bröllopstårta 😉
  Du har fått en Award av mig för att du är en inspirationskälla och har en stylish blog 😉

  Du kan hämta den här:
  http://sockertussen.blogspot.com/2011/01/blog-award.html

  kram

  • Tack så jätte mycket för award och finna ord. He he tänk om jag fick äran att baka din bröllopstårta!
   Angelica, jag håller med dig. Den enorma tid man lägger på utsmyckning av tårtor är omöjlig att få betalt. Men ingredienserna är också dyra då vi bakar tårtor av hög kvalitet. Sen ’är det alltid risk att nåt går snätt. Men jag älskar att baka snygga tårtor. Jag älskar den glädje jag ser på människornas ansikte när de ser sin tårta. Jag älskar de tack brev de skriver i efterhand till mig hur nöjda de var med sin tårta. Synd bara att de tycker att det är lättare att mejla eller skycka sms i stället för attlägga en komentar. Men nu fich jag några somskickade tillbaka bild på just de och tårtan jag bakade för de.

 2. Angelica skriver:

  Det som är svårt, är att ta betalt för allt jobb och all tid man lagt ner på sina tårtor… Folk tror inte att man sitter och gör allt för hand, att det tar enormt lång tid att skapa deras önskemål. :/
  Jag tycker du är grym!! Pippitårtan är jättefin. Kram på dig

 3. Brisilda skriver:

  hejsan, riktigt riktigt fina tårtor gör duu, det är nämligen så att min son fyller 1 år imorgon men vi ska fira det på lördag, var hittar man något konditori som gör fina barntårtor eller kan man beställa hos dig, jag vill ha en sorts prinstårta…

 4. Pingback: Pippi Långstrump tårta | Mari Milo Cake Design

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.